Genomineerd voor de XIC innovation Award 2021

Blindsight Mobility is genomineerd voor de XIC Innovation Award 2021. De Cross-over Innovation Challenge Award is een initiatief van Kennispoort Zwolle, Health Innovation Park en Polymer Sience Park. De prijs gaat ieder jaar naar de meest verassende innovatie.

De XIC Award heeft als doel om innovaties in de regio Zwolle te stimuleren. Blindsight Mobility doet mee aan de challenge. 25 ondernemingen deden mee aan de challenge, Blindsight Mobility wist zich bij de laatste drie te plaatsen. Donderdag 3 juni 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het XIC Innovation Event. Het Event is op donderdag 3 juni 2021 van 15.30 – 16.30 uur. Deelname is kosteloos. Na aanmelding ontvang je een dag voor het event een link voor deelname. Meld je hier aan voor dit online event.

Blindsight Mobility doet mee met Sightguide, hét elektronische alternatief voor een blindengeleidehond. Sightguide brengt met slimme sensoren zijn omgeving driedimensionaal in beeld, detecteert obstakels, herkent objecten en begeleidt de visueel beperkte gebruiker veilig aan de hand van A naar B.

Sightguide is er voor iedereen waar een blindengeleidehond niet de beste match is. Sightguide biedt dezelfde begeleiding en geeft op die manier mobiliteitsvrijheid voor een brede groep personen met een visuele beperking.