Studenten Blindsight Mobility doen mee aan Winnovation

Studenten van de minor Future Technology van de Hogeschool van Windesheim te Zwolle doen mee aan de Winnovation. Afgelopen half jaar hebben zij gewerkt aan Sightguide, het elektronische alternatief van een blindengeleidehond.

Future Technology

Blindsight Mobility werkt sinds mei 2020 in consortium samen met Windesheim aan de ontwikkeling van Sightguide. De minor Future Technology speelt daar een belangrijke rol bij. Multidisciplinaire teams werken gezamenlijk aan de techniek van de toekomst.

Afgelopen semester heeft een Future Tech team gewerkt aan obstakeldetectie en ontwijking. Een grondig onderzoek naar de meest geschikte sensoren vormde het fundament waarop deze groep is gaan bouwen. Via computer vision algoritmes neemt hun prototype de omgeving waar en is het in staat om navigatiebeslissingen op microniveau te nemen. Zo kan een direct waargenomen obstakel worden ontweken en het pad worden vervolgd.

Winnovaton

De Winnovation beurs is een halfjaarlijks terugkerend event van Hogeschool Windesheim. Op deze beurs wordt al het studentenwerk van de HBO ICT opleidingen laten zien. Er vallen prijzen te winnen in diverse subcategorieën, waaronde een publieksprijs. Dit jaar wordt de Winnovation op donderdag 3 juni van 13:30 tot 16:30 digitaal gehouden via het online platform gather.

De studenten die afgelopen semester aan Sightguide hebben gewerkt doen ook mee aan dit event. Wilt u meer weten over Sightguide en het werk dat de studenten afgelopen semester gedaan hebben. Bezoek hun stand dan. De link naar het event vindt u donderdag 3 juni op de website van het Winnovation event.