Studenten winnen publieksprijs bij Winnovation

De vier studenten die afgelopen semester aan Sightguide hebben gewerkt, wisten de publieksprijs bij de Winnovation in huis te halen. Tijdens het online evenement kon er gestemd worden door publiek en dat werd in grote getalen gedaan.

Winnovation

Ieder half jaar organiseert Hogeschool Windesheim de Winnovation. Hier presenteren derde en vierdejaars studenten van de opleiding HBO ICT het  project waar ze aan gewerkt hebben. Ook dit keer vond het evenement vanwege de coronamaatregelen online plaats. Er deden in totaal 65 heel erg diverse projecten mee. Ingedeeld in de thema’s: games, business, development, security en smart presenteerden de verschillende groepen zich op de digitale beursvloer.

In hun digitale stand lieten de studenten zien wat Sightguide is en aan welk onderdeel zij gewerkt hebben. Sightguide is hét elektronische alternatief van een blindengeleidehond. Net als een hond neemt het zijn omgeving waar en is het in staat obstakels te ontwijken. De blinde gebruiker neemt hij hierbij aan de hand mee. De groep richtte zich in hun project op het detecteren van obstakels en het ontwijken hiervan. Diverse sensoren zijn hiervoor getest en uiteindelijk is er gekozen om met optische sensoren diepte informatie te verzamelen. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om veilig om obstakels te navigeren in de openbare ruimte.

Publieksprijs

Naast een juryprijs is er ook altijd een publieksprijs te winnen. Bezoekers van de beurs kunnen via sms stemmen op het team waarvan zij vinden dat ze deze prijs het meest verdienen. In totaal werden er zo’n 500 stemmen uitgebracht. Met bijna 250 stemmen wisten de studenten de nummer twee met 125 stemmen, ver achter zich te laten. We willen Aimee Kuin, Mart Kempnaar, Stan Beijersbergen en Stefan Trompetter van harte feliciteren met deze bekroning op hun werk van het afgelopen halfjaar.

Samenwerking met Windesheim

Blindsight Mobility werkt al gedurende een jaar samen met Hogeschool Windesheim in consortium. Samen met het Lectoraat ICT innovaties in de zorg zijn diverse opleidingen aan dit project gekoppeld. Zo werkt de minor Conceptstudio aan het ontwerp van Sightguide. Naast Conceptstudio en Future Technology werken er ook een aantal stagiaires en afstudeerders mee. Blindsight Mobility groeit Sightguide samen met de inzet van deze kennisinstelling steeds verder naar een marktklaar product.