Koninklijke Grolsch draagt bij aan Blindsight Mobility

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Logo

Koninklijke Grolsch heeft via haar Grolsch Vakmanschap is Meesterschap een bijdrage gedaan aan de ontwikkeling van Sightguide. Sightguide is hét elektronische alternatief van een blindengeleidehond. Blindsight Mobility werkt hier sinds 2019 aan.

Het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds, dat in 2015 is opgericht ter gelegenheid van Grolsch’ 400 jarig bestaan, opende eerder dit jaar de inschrijving voor projecten die aansluiten bij de waarden van Koninklijke Grolsch: vakmanschap, karakter, duurzaamheid, inclusiviteit en welzijn. Blindsight Mobility werd uit alle inzendingen als één van de drie projecten uitgekozen die een bijdrage vanuit het fonds ontvangen.

Jaap Hulshof, Manager Corporate Sponsoring en Corporate Events bij Koninklijke Grolsch: “We kunnen weer wat verder vooruitkijken en hebben vertrouwen in de toekomst. De drie projecten die dit jaar gehonoreerd zijn, dragen daar ieder op een eigen, unieke manier aan bij. Duurzaamheid en inclusiviteit staan centraal. Het is belangrijk om naar elkaar om te kijken en elkaar te ondersteunen, en we zijn blij dat we via het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds een bijdrage kunnen leveren aan deze bijzondere projecten uit de regio!”

Naast het elektronische blindengeleidehond project van Blindsight Mobility kregen De Sneakerfabriek en SV Grol een bijdrage.

De sneakerfabriek is een initiatief opgezet om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven om weer een (arbeids)ritme op te bouwen. Het project geeft sneakers een nieuw leven en leert deelnemers het vak. Het uiteindelijke doel is om de jongeren door te laten stromen naar een ‘reguliere’ arbeidsplaats.

SV Grol is de voetbalclub uit Groenlo. Zei proberen hun jongere leden zich bewust te maken van duurzaamheid. Door onder andere zonnepanelen en laadstations te installeren probeert de club energieneutraal te worden.

Blindsight Mobility gebruikt de bijdrage van het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds voor de doorontwikkeling van Sightguide. Sightguide is hét elektronische alternatief voor een blindengeleidehond. Hiermee werken we aan intelligentere en meer toegankelijke mobiliteit voor mensen met een visuele beperking.